Julekake - julebrød
Middels•120 min min
Ingredienser
Antall stykker
-
125 g
-
5 dlTINE® Lettmelk 1,0 % fett eller TINE® Helmelk 3,5 % fett
-
1 pakkegjær
-
125 gsukker
-
1 tsmalt kardemomme
-
1000 ghvetemel (ca.)
-
150 grosiner
Pensling:
-
1 stksammenvispet egg
Slik gjør du det
-
1
Smelt smør og ha i melk. Rør gjær ut i den lunkne blandingen. Elt i mel blandet med sukker og kardemomme. Deigen skal være blank og smidig, og den skal slippe bollen.
-
2
Hev deigen under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor i ca. 40 minutter.
-
3
Finn fram en stekeplate dekket med bakepapir, alternativt to godt smurte brødformer som rommer hver seg ca. 2 liter.
-
4
Legg deigen på bordet og del i to. Fordel rosiner og eventuelt sukat på emnene, rull sammen og elt dem til store, runde boller. Bruk en skarp kniv og skjær rundt kanten. Trykk kakene godt ned på midten. Da sprekker dem ikke så lett. Sett brødene til heving under plast på et lunt sted i 30-40 minutter.
-
5
Sett stekeovnen på 175 °C.
-
6
Visp sammen egget og pensle kakene. Stek nederst i ovnen til de er gjennomstekte i 30-40 minutter. Avkjøl på rist. Server gjerne med smør og brunost på.