Kanelboller | kanelsnurrer
Middels•90 min min
Ingredienser
Antall stykker
Grunndeig søt gjærbakst
-
150 g
-
5 dl
-
50 ggjær
-
½ tssalt
-
1 ¼ dlsukker (ca.100g)
-
1 stkegg
-
15 dlhvetemel (ca.)
-
2 tskardemomme (kan sløyfes)
Fyll
-
200 gromtemperert TINE® Meierismør
-
2 dlsukker
-
3 ssmalt kanel
Pensling og dryss
-
1 ssTINE® Lettmelk 1,0 % fett til pensling
-
4 ssperlesukker (kan sløyfes)
Slik gjør du det
-
1
Denne oppskriften på hjemmelagde kanelboller gir ca. 24 store deilige boller.
-
2
Smelt smøret i en kjele og tilsett melken. La blandingen være fingervarm (37 °C). Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett litt av væsken. Rør til gjæren er oppløst. Hell i resten av melkeblandingen.
-
3
Tilsett salt, sukker, kardemomme og egg. Hell i det meste av melet, men gjem litt til utbaking. Arbeid til en smidig og litt løs deig. Sett deigen lunt til heving dekket med et håndkle i ca. 30 minutter.
-
4
Rør sammen smør, sukker og kanel til fyllet. Del deigen i to deler og kjevle hver ut til en leiv, ca. 20 x 45 cm. Smør fyllet utover. Rull sammen og skjær i ca. 2 cm brede biter.
-
5
Sett stekeovnen på 250 °C.
Tips
Følg med, her går det fort fra perfekt resultat til svidde boller.
-
6
Legg bollene med en av snittflatene ned på stekeplaten med bakepapir. Etterhev ca. 30 minutter under et håndkle. Pensle med melk og strø på perlesukker. Stek midt i ovnen, ca. 7 - 8 minutter. Avkjøl kanelbollene på rist.