Skoleboller fra Bakeriet i Lom
Enkel•120 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Skolebrød fra Bakeriet i Lom
-
125 g
-
5 dl
-
1 stkegg , romtemperert
-
50 gfersk gjær (1 pk)
-
150 gsukker
-
1 kghvetemel (ca)
-
1 tskardemomme
-
1 tssalt
-
1 stkegg til pensling
Vaniljefyll
-
5 dl
Melisglasur med kokos
-
3 dlmelis (ca)
-
2 tseggehviter
-
4 tsvann (ca)
-
3 dlkokosmasse
Slik gjør du det
-
1
Smelt smøret i en kjele og tilsett melken. La blandingen bli fingervarm, ca 37°C. Smuldre gjæren i en bakebolle, hell over litt av deigvæsken og rør slik at gjæren løses opp. Elt inn de øvrige ingrediensene, men ikke ta i alt melet på en gang. Elt inn litt og litt av melet til du får en glatt og smidig deig.
Forheving
-
2
La bolledeigen heve på et lunt sted i ca 40 minutter.
Utbaking
-
3
Elt deigen når den er ferdig hevet og trill den til en pølse. Del den i jevnt store biter, trill dem til boller og klem dem litt flate. Lag en fordypning midt i bollen og ha i 1-2 ss vaniljekrem. Legg bollene på et stekebrett tildekket med bakepapir.
Etterheving
-
4
Etterhev skolebrødene under plast eller et rent kjøkkenhåndkle. La dem heve til dobbel størrelse.
-
5
Sett på stekeovnen på 225°C.
-
6
Pensle med sammenvispet egg. Stek skolebollene midt i stekeovnen i ca 10 minutter. Avkjøl på rist.
Melisglasur
-
7
Bland melis med eggehvite og en liten mengde vann. Dersom du synes den blir for tykk, sper du på med en liten mengde kaldt vann. Smør melisglasuren rundt vaniljeøyet og dypp deretter bollene i tørket kokos.