Byggrynskrem
Enkel•70 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Byggrynskrem
-
1 dlbyggryn
-
3 dl
-
2 tssukker
-
1 tsvaniljesukker
Ferdiglaget rød saus
-
½ l
Eller lag din egen rød saus
-
1 dlvann
-
1 dlsukker
-
300 gfrosne eller ferske bringebær
Slik gjør du det
-
1
Legg gryn i bløt i vann kvelden i forveien.
-
2
Hell av bløtevannet og kok grynene myke i nytt vann i en kjele i ca. 1 time.
Tips
Et godt husmorstips fra gamle dager: Bløtevannet du siler fra er supert å bruke som deigvæske i gjærbaksten.Den kan også gjerne fryses ned dersom du ønsker det.
-
3
Sil grynene godt av og avkjøl dem. Visp fløten med sukker og vaniljesukker til du får en luftig krem. Bland så grynene lett inn i kremen.
Rød saus
-
4
Mens grynene koker, lager du rød saus, eller du kan bruke Piano Bringebærsaus: Kok opp vann og tilsett sukker. Rør til sukkeret har løst seg opp og du får en sukkerlake. Tilsett sukkerlaken i en food prosessor sammen med bær og kjør det hele sammen. Sil sausen før du serverer den, så slipper du å få steiner i sausen.
-
5
Server byggrynskremen med rød saus.