Haugesund-dessert (Dronning Maud fromasj)
Enkel•25 min min
Uslåelige kombinasjonen av portvin, sjokolade og kremfløte ble til allerede i 1906. Det var året da Kong Haakon og hans dronning var på signingsferd i Norge. I Haugesund ventet en nykomponert dessert på kongeparet - og slik fikk altså denne herlige fromasjen sitt navn.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
½ platedronningsjokolade
-
3 stkgelatinplater
-
3 stkeggeplommer
-
4 sssukker
-
3 dl
-
½ dlportvin
-
½ dlkokende vann
Slik gjør du det
-
1
Sett fram fem lekre glass eller skåler. Denne oppskriften krever at fromasjen får stivne i kjøleskapet en god stund før servering.
-
2
La gelatinen ligge i bløt i kaldt vann ca. 10 minutter. Visp eggedosis av eggeplommer og sukker, visp fløten til lett krem. Klem vannet ut av gelatinen og rør den ut i ½ dl kokende vann og tilsett portvinen. Hell gelatinen i eggedosisen i en tynn stråle mens du rører. Vend så inn kremen forsiktig. Riv sjokoladen.
-
3
Legg fromasj og sjokolade lagvis i en glassbolle eller porsjonsglass med sjololade på toppen. La desserten stivne i kjøleskapet før servering.