Eplesmuldrepai
Enkel•60 min min
Smuldrepai er enkelt å lage og smaker kjempegodt. Her bruker vi epler men du kan også bruke rabarbra eller pærer i denne paien.
Ingredienser
Antall porsjoner
Fruktblanding:
-
500 gepler (evt. rabarbra eller pærer)
-
¾ dlsukker
-
1 sspotetmel
Smuldredeig:
-
1 ½ dlhvetemel
-
2 dlhavregryn
-
4 sssukker
-
100 g
Slik gjør du det
-
1
Du trenger en ildfast form. Sett stekeovnen på 200 °C over- og undervarme.
-
2
Del frukten i biter og bland med sukker iblandet potetmel. Fordel blandingen i en form.
-
3
Ha mel, sukker og havregryn i en bolle, bruk gjerne kjøkkenmaskin. Skjær smøret i terninger. La maskinen gå slik at alt blir en grynet masse, eller bruk fingertuppene.
-
4
Dryss smulene i et jevnt lag over frukten i formen.
-
5
Stek i stekeovnen til deigen er gyllen og fruktsaften bobler opp langs kanten av formen, ca. 45 minutter.
-
6
Server paien lunken med vispet fløte, rømme eller iskrem til.