Eplesmuldrepai

Eplesmuldrepai

32
465
Enkel60 min
Smuldrepai er enkelt å lage og smaker kjempegodt. Her bruker vi epler men du kan også bruke rabarbra eller pærer i denne paien.

Ingredienser

Antall porsjoner

Fruktblanding:

  • 500 g
    epler (evt. rabarbra eller pærer)
  • ¾ dl
    sukker
  • 1 ss
    potetmel

Smuldredeig:

Slik gjør du det

  1. 1

    Du trenger en ildfast form. Sett stekeovnen på 200 °C over- og undervarme.

  2. 2

    Del frukten i biter og bland med sukker iblandet potetmel. Fordel blandingen i en form.

  3. 3

    Ha mel, sukker og havregryn i en bolle, bruk gjerne kjøkkenmaskin. Skjær smøret i terninger. La maskinen gå slik at alt blir en grynet masse, eller bruk fingertuppene.

  4. 4

    Dryss smulene i et jevnt lag over frukten i formen.

  5. 5

    Stek i stekeovnen til deigen er gyllen og fruktsaften bobler opp langs kanten av formen, ca. 45 minutter.

  6. 6

    Server paien lunken med vispet fløte, rømme eller iskrem til.

Tips

Piano Vaniljesaus smaker godt til alle fruktpaier.

Del denne oppskriften: