Stor 17.mai-kake
Enkel•50 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Sukkerbrød
-
8 stkegg
-
200 gsukker
-
200 ghvetemel
-
2 tsbakepulver
Kakefyll
-
2 dlbringebærsyltetøy
-
5 dl
-
3 dl
Pynt
-
6 dl
-
5 dlfriske eller dypfryste jordbær eller bringebær
-
1 dlfriske eller dypfryste blåbær (ca)
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 175 °C. Til denne oppskriften på sukkerbrød trenger du en godt smurt langpanne på min. 25x30 cm. Dekk bunnen med bakepapir.
-
2
Visp stiv eggedosis av egg og sukker. Sikt i mel og bakepulver, og bland detforsiktig med eggedosisen med en slikkepott. Hell røren i en den smurte kakeformen.
-
3
Stek sukkerbunnen i nedre del av ovnen i ca 30 minutter. Løsne kaken med en spiss kniv. Hvelv kakebunnen på rist for avkjøling.
Kakefyllet
-
4
Del kakebunnen i to lag. Bre syltetøy over bunnlaget. Fordel vaniljekremen over syltetøyet og dekk den med vispet kremfløte.
Pynting av kaken
-
5
Legg på topplaget. Dekk hele kaken med et tynt lag vispet kremfløte. Ha resten av kremen i sprøytepose. Hvis du ikke har sprøytepose, kan du klippe et lite hull i hjørnet på en brødpose og bruke denne.
-
6
Fordel bær på kaken, gjerne i et mønseter. Sprøyt så kremen rundt. Sprøyt til slutt kremstriper rundt kanten på kaken.