
Tiramisu med Kesam®
Middels•40 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 stkeggeplommer
-
4 sssukker
-
375 g
-
3 dlKesam® Vanilje Laktosefri eller Naturell
-
2 sscognac , marsala eller likør f eks Amaretto
-
1 dlsterk espresso
-
200 gsavoiardikjeks (ladyfingers)
På toppen
-
2 sskakao som siktes fint over
Slik gjør du det
-
1
Vispe eggeplommer og sukker hvitt. Rør i kremost og Kesam, litt av gangen slik at det blir en jevn masse.
Tips
Hvis du ønsker det, kan du bytte ut vaniljekesam med nypisket krem basert på 3 dl TINE Kremfløte (til 4 pers). I dessertens hjemland bruker man mascarpone i kremen.
-
2
Bland sterk kaffe med konjakk, Marsala (portvin/sherrylignende vin) eller likør i en annen bolle.
-
3
Ta fram en dyp form (ca. 15x25 cm). Hvis du bruker ladyfingerkjeks, dypper du kjapt hver enkelt kjeks i kaffeblandingen og legger dem i formen.
Tips
I stedet for fingerkjeks kan du lage tiramisu med sukkerbrød. Skjær da til sukkerbrødbunnen slik at den blir firkantet. Dynk nederste laget med noe av kaffe/konjakkblandingen.
-
4
Fordel ca. 1/3 av egg/osteblandingen oppå. Legg på nytt lag med kakebunn eller fingerkjeks, dynk med kaffeblanding, nytt lag med egg/osteblanding, gjenta med kake/kjeks og egg/osteblanding på toppen.
-
5
Skjær tiramisù i serveringsstykker og sikt over litt kakaopulver eller riv over sjokolade rett før servering.