Edderkoppkjeks
Enkel•90 min min
Ingredienser
Antall stykker
-
50 g
-
100 gmørk sjokolade
-
2 sssterk kaffe , utblandet
-
3 sslys sirup
-
1 stkegg
-
2 ½ dlhvetemel
-
2 ½ dlmelis
-
5 sskakao
-
1 ½ tsbakepulver
-
¼ tssalt
Kremfyll
-
200 g
-
4 dlmelis
-
1 sssitronsaft
-
1 ½ dl
Til pynt
-
1 pakkelakrislisser
Slik gjør du det
-
1
Knekk sjokolade i biter og smelt i en kjele med smør, kaffe og sirup. Avkjøl noe og pisk inn egget.
-
2
Ha mel, melis, kakao, bakepulver og salt i en bolle. Tilsett sjokoladeblandingen og pisk til en jevn, tykk røre. Sett i kjøleskapet i 30 minutter.
-
3
Sett ovnen på 180 °C. Trill 16 små kuler, ca. 3 cm i diameter, og plasser på et stekebrett dekket med bakepapir. Press litt ned på kulene. De renner litt utover, så ha god plass mellom kjeksene. Stek i ovnen i 10-12 minutter. Avkjøl kjeksene på rist.
Tips
Kjeksen er litt myk når man tar de ut av ovnen, men stivner da de avkjøles.
-
4
Pisk romtemperert kremost, melis, og sitronsaft luftig. Stivpisk kremfløte og vend inn i kremosten. Fordel krem på halvparten av kjeksene og topp med de andre kjeksene. Del lakrissnøre i biter og stikk inn på sidene for å forme bein. Pynt med mer glasur til øyne.
Tips
Smak gjerne til kremen med frø fra vaniljestang, litt sitronskall eller litt lakrispulver.