
Verdens beste pepperkaker
Enkel•40 min min
Oppskrift på juleklassikeren pepperkaker. I denne varianten har vi tatt med både kremfløte og mandler som sammen gir kakene det lille ekstra.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
250 g
-
125 glys sirup
-
1 ½ dl
-
250 gmelis
-
500 ghvetemel , ca
-
2 tsnatron
-
2 tsmalt nellik
-
1 tsmalt kanel
-
1 tsnykvernet pepper
-
100 gfinhakkede mandler
Slik gjør du det
-
1
Husk at pepperkakedeigen trenger å ligge kaldt en stund før du skjærer dem i skiver. Det aller beste er om du lager deigen dagen i forveien.
-
2
Kok opp smør, sirup, fløte og melis i en kjele. Avkjøl blandingen og rør inn resten av ingrediensene. Arbeid deigen sammen, trill pølser ca. 3 cm i diameter og ta plastfolie rundt. Sett dem kjølig til neste dag.
-
3
Sett stekeovnen på 175 °C. Ta fram en stekeplate med bakepapir.
-
4
Skjær tynne skiver av deigen og legg dem på stekeplaten. Stek kakene midt i ovnen i ca 10 minutter til de får en fin og gyllen farge. Avkjøl kakene på bakeplatene en stund før de legges på rist.