Barnas beste julegrøt
Enkel•60 min min
Tradisjonell risengrynsgrøt med sukker, kanel og smørøye smaker ikke bare godt til jul. Det er også fin lørdagsmat.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 ½ dlrisgryn
-
4 dlvann
-
1 tsvaniljesukker
-
1 l
-
1 tssalt
Tilbehør:
-
4 ss
-
4 sssukker
-
4 tsmalt kanel
-
6 dlferdigblandet solbærsaft
Slik gjør du det
-
1
Kok risgryn i vann i ca. 10 minutter.
-
2
Ha i vaniljesukker og spe ut risengrynsgrøten med melk. Kok videre til grøten er passe tykk. Smak til med salt.
Tips
I stedet for vaniljesukker kan du legge i en vaniljestang som du fjerner før servering.
-
3
Server risgrøten med smørøye, sukker og kanel, og et glass god rød saft til.