
Amerikanske pannekaker
Enkel
25min
Hjemmelagde amerikanske pannekaker er perfekte til frokost og lunsj så vel som til middag.
4.2
(5175)
Ingredienser
Antall porsjoner
Pannekaker
50 g
2.5 dl
TINE® Helmelk 3,5 % fett eller Tinemelk® Økologisk Helmelk
2 stk
egg
3 dl
hvetemel
2 ts
bakepulver
0.5 ts
salt
1 ss
sukker
Tilbehør
2 ss
lønnesirup eller nyrørt syltetøy
4 ss
valnøtter
Fremgangsmåte
- 1
Smelt smør og tilsett melk. Så visper du i egg.
- 2
Bland hvetemel, bakepulver, salt og sukker i en bolle. Hell i væsken mens du rører jevnt.
- 3
La pannekakerøren stå og svelle i ca. 15 minutter. Dette er viktig for at røren skal få rett konsistens.
- 4
Stek pannekaker, ca. 15 cm i diameter (ca. 1,5 - 2 ss røre per pannekake). Etter at røren har svellet opp og blitt litt ”boblete” kan du vende dem med en stekespade.
Tilbehør
- 5
Legg de ferdige pannekakene oppå hverandre på et fat eller en tallerken. Det smaker godt med lønnesirup eller nyrørt syltetøy og valnøtter til.
Tips
Noen skiver brunost smaker også godt på amerikanske pannekaker.
Trykk for å vurdere oppskriften
Tips
Ønsker du en sunnere variant av disse "American pancakes" kan du erstatte halvparten av hvetemelet med grov, sammalt hvete.