Laks med Kefirdressing
Enkel•25 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 dljasminris
Kefirdressing
-
1 stksitron , skallet
-
3 ss
-
3 ssmajones
-
¼ tspepper
-
½ tssalt
Salat og laks
-
400 glaksefilet
-
1 stkagurk
-
1 stkgranateple
-
2 ssolivenolje
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
4 stilkerdill
-
2 ss
Slik gjør du det
-
1
Kok ris ved å blande 1 del ris og 2 deler vann med en klype salt. Kok opp og la småkoke under lokk i ca. 20 min, til risen er myk.
Kefirdressing
-
2
Vask sitronen godt og riv det gule skallet ved hjelp av et zesterjern eller rivjern. Bland sammen med Kefir, majones, pepper og salt, og la stå og trekke.
Salat og laks
-
3
Del granateple i to og legg den ene delen med snittflata ned i handflata. Bank hardt på skallet med en sleiv med en bolle under, slik at du får ut kjernene fra granateplet. Gjenta med den andre delen.
-
4
Del agurk i skiver eller bruk en spiraliser til å lage sammenhengende skiver.
-
5
Bland agurk med olivenolje, salt og pepper. Ha i granateplet og gjerne en skvis fra sitronen.
-
6
Stek laks på middels høy varme i smør eller nøytral olje til den er gyllen på den ene siden. Snu og stek raskt på andre siden.
-
7
Server ris, agurksalat og laks med deilig dressing på toppen.