Grønnsakslasagne
Enkel•45 min30 min
En deilig vegetarisk oppskrift på grønnsakslasagne er helt perfekt til de dagene du har grønnsaksrester.
Ingredienser
Antall porsjoner
Grønnsaker:
-
2 stkrødløk
-
2 stkhvitløksfedd
-
2 stkrød paprika i biter
-
1 stkaubergine i skiver
-
1 stksquash i skiver
-
1 ssolje til steking
Saus:
-
800 ghakkede hermetiske tomater (1 boks = 400 g)
-
2 dl
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
-
2 ssfrisk basilikum
Lasagne:
-
12 stklasagneplater
-
200 gfetaost i terninger
-
2 dlNorvegia® Original eller annen god gulost
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 200 °C, og finn frem en ildfast form.
Grønnsaker:
-
2
Hakk rødløk og hvitløk. Skjær paprika, aubergine og squash i skriver.
-
3
Stek løk, hvitløk, paprika, aubergine og squash i olje i omganger til de er litt brunet.
Saus:
-
4
Kok opp hakkede tomater i en kjele, og rør i rømme. Krydre med salt, pepper og basilikum.
Lasagne:
-
5
Legg grønnsaker, saus, lasagneplater og fetaost lagvis i formen. Avslutt med saus, og dryss revet ost over.
-
6
Stek lasagnen midt i ovnen i ca. 30 minutter, eller til den er gjennomstekt og har pen farge.