Chili con carne
Enkel•30 min min
En oppskrift på den verdensberømte gryteretten med spicy karbonadedeig og bønner. Et godt alternativ til fredagstacoen.
Ingredienser
Antall porsjoner
Chili con carne
-
2 ss
-
500 gkarbonadedeig eller kjøttdeig
-
2 stkfinhakket løk
-
2 stkfinhakket hvitløksfedd
-
1 tschilipulver (eller mer hvis du ønsker den sterkere)
-
1 tsoregano/mynte
-
2 bokserhermetiske tomater
-
2 bokserbønner , tomatbønner, kidneybønner el.
-
1 stkfinhakket rød paprika
-
1 stkfinhakket grønn paprika
Guacamole
-
2 stkspisemodne avokado
-
1 stkhvitløksfedd
-
½ stklime , saften
-
1 ssTINE® Lettrømme 17 % (kan sløyfes)
-
¼ tssalt
-
¼ tsnykvernet pepper
Tilbehør
-
1 posenachochips
Slik gjør du det
-
1
Smelt smør i en gryte. Ha i karbonadedeig eller kjøttdeig og finhakket løk. Rør med gaffel under stekingen, slik at kjøttet blir grynete.
Hvordan steke kjøttdeig
-
2
Tilsett finhakket hvitløk, chilipulver, oregano og hermetisk tomat. La det surre noen minutter.
-
3
Bland i bønner og finhakket paprika. La det koke opp. Smak deretter til med salt og pepper.
Guacamole
-
4
Ta ut avokadostein og skrap ut kjøttet med en skje. Legg det i en bolle sammen med presset hvitløk, limesaft og rømme. Mos sammen med en gaffel, eller bruk en stavmikser for å få en silkemyk konsistens. Smak til med salt og pepper. Server chili con carne med guacamole og nachochips.
Hvordan dele avokado på en enkel måte