Fårikål med tre typer kål
Enkel•140 min min
Fårikål er norsk tradisjonsmat på sitt beste. Her får du en spennende, moderne versjon med et hint av asiatiske smaker og tre typer kål.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 kglammekjøtt , med bein
-
2 ss
-
½ kghodekål
-
1 stkløk
-
4 stkgulrøtter
-
2 tssalt
-
4 tspepperkorn
-
1 stklaurbærblad
-
3 dlvann
-
250 grødkål
-
250 ggrønnkål
-
2 stkhvitløksfedd
-
1 ssingefær , finrevet
-
½ dlsoyasaus
Slik gjør du det
-
1
Brun kjøttet i smør. Del hodekålen i båter og løk og gulrot i grove biter. Legg kjøtt lagvis med kål, løk og gulrot, strø salt og pepper mellomlagene og legg i laurbærblad.
-
2
Hell på kokende vann. La det koke opp, og la fårikålen trekke over svak varme under lokk til kjøttet er mørt, i 1–2 timer.
-
3
Finsnitt rødkål og grønnkål og fres i smør med finhakket hvitløk og ingefær, ca. 3 minutter. Tilsett soya og vend forsiktig inn med kokt kjøtt og kål. La koke i 5 minutter til.
Tips
Til denne originale fårikålen kan du servere ris eller nudler i stedet for de tradisjonelle kokte potetene.