Fransk kjøttgryte
Enkel•45 min min
Smaksrik kjøttgryte av oksekjøtt og bacon. Perfekt å servere når man blir mange rundt bordet, eller som helgemiddag.
Ingredienser
Antall porsjoner
Fransk kjøttgryte:
-
8 stksjalottløk
-
1 pakkebacon (ca 150 g)
-
1 stkrød paprika
-
10 stksjampinjong
-
1 ssTINE® Meierismør til steking
-
600 goksekjøtt
-
1 ½ dlvann
-
2 sskalvefond
-
3 dlTINE® Matfløte eller Kremfløte
-
4 sshakket timian
-
1 tssalt
-
¼ tspepper
Potetmos:
-
10 stkpoteter
-
3 dl
-
2 ss
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
¼ tsrevet muskatnøtt (kan sløyfes)
Slik gjør du det
-
1
Skjær løk, bacon og paprika i biter. Fres det sammen med sjampinjong i en gryte. Er baconet magert, bruker du litt smør til å steke i.
-
2
Ta alt ut av gryten. Skjær kjøtt i terninger og brun det i den samme gryten.
-
3
Hell over vann og fond (eventuelt buljong) og la det koke under lokk i ca. 30 minutter. Mot slutten av kokingen tilsetter du den stekte blandingen av bacon, sopp, paprika og løk. Ha til sist i fløte og timian.
-
4
Smak til med salt, pepper og eventuelt mer fond. Server gjerne med potetstappe.
Potetmos:
-
5
Skrell og del potet i terninger. Kok potetene møre, i 10–15 minutter. Mos potetene og rør inn varm melk og smør. Rør godt. Smak til med salt, pepper og muskat.