
Herlig chiligryte
Enkel•30 min min
Denne litt hotte gryteretten er ypperlig hvis du har rester av en oksestek eller annet storfekjøtt du ønsker å bruke opp.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
400 gbrune bønner (1 boks = 400 g)
-
800 ghermetiske tomater (1 boks = 400 g)
-
240 gris
-
2 stkrødløk
-
2 stkhvitløksfedd
-
½ stkrød chili
-
100 gchorizo eller annen god pølse i tynne biter (kan sløyfes)
-
400 gkarbonadedeig , kjøttdeig eller renskåret oksekjøtt i terninger
-
2 ssTINE® Meierismør eller olje
-
6 sstacosaus
-
2 tspaprikapulver
-
2 dl
-
½ tssalt
-
½ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Skyll bønner i vann, og la dem renne godt av. Ha bønner og hermetiske tomater i en gryte, og la det småkoke i noen minutter.
-
2
Kok ris etter anvisningen på pakken.
-
3
Finhakk løk, hvitløk og chili (fjerne frøene dersom du ikke ønsker det skikkelig sterkt). Del chorizo i biter og stek sammen med kjøttet i en stekepanne på middels sterk varme.
Hvordan rense en chili
-
4
Ha kjøttblandingen over i gryta med bønnene, og la det hele småkoke på lav varme mens du steker løk, hvitløk og chili mykt. Ha det over i gryta, rør inn tacosaus og paprikapulver, og la det småkoke videre i minst 10 minutter.
-
5
Tilsett crème fraîche, og smak til med salt og pepper. Server chiligryte med ris ved siden av.