
Svinefilet med saus av blåmuggost
Enkel•30 min min
Indrefilet av svin er magert og godt kjøtt som passer like godt til selskapsmat som til hverdagsmiddager.
Ingredienser
Antall porsjoner
Potet:
-
8 stkmandelpoteter
Blåmuggostsaus:
-
250 gsjampinjong (i skiver)
-
3 ss
-
2 dl
-
2 dl
-
100 g
-
2 sscognac (kan sløyfes)
-
1 sssoyasaus
Svinemedaljonger:
-
600 gsvinefileter
-
½ tssalt
-
½ tspepper
-
1 dlvann (til utkok av stekepanne)
Slik gjør du det
-
1
Vask potet godt og kok møre, i 20-30 minutter.
Blåmuggostsaus:
-
2
Brun soppen i smør og tilsett crème fraîche, fløte, ost, konjakk og soyasaus. Kok opp mens du rører. La sausen trekke ved svak varme i 15-20 minutter til den er tykk og kremaktig. Rør av og til.
Svinemedaljonger:
-
3
Skjær kjøttet i ca 2 cm tykke skiver. Trykk skivene lett ut med hånden og brun dem i smør i stekepannen, ca 4 minutter på hver side. Dryss på salt og pepper. La filetene hvile litt før de tas ut av pannen, men hold dem varme.
-
4
Kok ut pannen med vannet. Hell utkoket i sausen og la den koke opp igjen.
Kommentarer