Ostepai med spinat
Enkel•40 min min
Pai passer til mange anledninger og kan fylles med nesten hva som helst. I denne ostepaien er det fersk spinat, soltørkede tomater og oliven. Ved siden av smaker det godt med en grønn salat og vinaigrette.
Ingredienser
Antall porsjoner
Hjemmelaget paibunn:
-
150 g
-
3 dlhvetemel
-
2 sskaldt vann
Fyll:
-
250 gfersk spinat
-
1 stkrødløk i ringer
-
2 ss
-
2 ½ dl
-
4 stkegg
-
1 tssalt
-
½ tspepper
-
100 gsoltørkede tomater
-
50 goliven
-
200 gNorvegia® Revet
Slik gjør du det
-
1
Du trenger en paiform, 26 cm i diameter.Forvarm stekeovnen til 200 °C.
-
2
Smuldre smør og mel til en kornete konsistens, eller bland det raskt i foodprocessor. Ha i vann og bland alt sammen. Forstek bunnen i ca. 15 minutter.
-
3
Fres spinat og løk i smør i en stekepanne og legg blandingen i paiskallet.
-
4
Visp sammen egg, melk, salt og pepper. Hell eggeblandingen over spinaten. Legg på oliven og finklippete tomater. Dryss over revet ost. Stek paien i ca. 40 minutter.
-
5
Server ostepaien lunken med en god salat til.