Enkel gazpacho med raske hvitløkbrød

Enkel gazpacho med raske hvitløksbrød

4
15
Enkel15 min
Gazpacho er en kald grønnsakssuppe fra Spania som er lettvint, sunn og smaker deilig. Server med varme hvitløksbrød.

Ingredienser

Antall porsjoner

Hvitløksbrød:

  • 4 skiver
    loff
  • 2 ss
  • 1 stk
    hvitløksfedd , hakket
  • 2 ss
    persille , hakket

Suppe:

  • 1 stk
    gul løk , hakket grovt
  • 1 stk
    hvitløksfedd , hakket
  • 1 stk
    agurk , i biter
  • 1 ts
    salt
  • 2 ts
    sukker
  • 1 ts
    tabasco
  • 1 ts
    eplesidereddik
  • 1 boks
    hermetiske tomater
  • 2 ss
    olivenolje
  • 4 stk
    basilikumblader
  • 12 stk
    cherrytomater

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 225 °C . Smør loffskive med smør, og ha på et stekebrett som er dekket med bakepapir. Dryss hvitløk og persille over skivene. Stek midt i ovn i 5 minutter, eller til brødskivene er sprø.

    Tips

    Bruk grov loff hvis du ønsker.

Suppe:

  1. 2

    Miks løk, hvitløk, agurk, salt, sukker, tabasco, eddik, hakkede tomater, olivenolje og basilikum med en stavmikser, og kjør sammen til en jevn suppe.

    Tips

    Suppen kan mikses jevn med en håndmikser eller i en food processor.

  2. 3

    Del tomat, og server i suppen.

Tips

Lag gjerne suppen klar dagen før, og oppbevar i kjøleskapet til servering.

Del denne oppskriften: