Ti tips til hvordan du reduserer matsvinnet hjemme
Syns du at det er vanskelig å få bukt med matsvinnet hjemme?Her får du ti enkle tips til hvordan du kan kaste mindre mat.
- Planlegg innkjøpene dine og bruk handleliste
- Rydd i kjøleskapet, så du vet hva du har
- Oppbevar maten din riktig. Husk at fisk og kjøtt må ha det kaldere enn for eksempel grønnsaker
- Bruk sansene dine. Ikke kast mat selv om den har gått ut på dato før du har sjekket om maten fremdeles er bra
- Avkjøl maten raskt og frys eller legg i kjøleskapet det du har til overs
- Oppbevar rester i tette bokser
- Rester av for eksempel brokkoli eller blomkål kan du bruke i en potetmos eller karbonadedeig.
- Frys brød som ikke skal spises neste dag
- La torsdag være “restetorsdag”. Bruk opp rester av råvarer og av ferdige retter før du handler ny mat til helgen
- Rester fra gårsdagens middag passer ofte å bruke i gratenger eller gryteretter.
Her kan du lese mer om hva tine gjør for å redusere matsvinn.