Grove polarbrød

Grove polarbrød

0
3
Enkel120 min
Saftige, gode og grove polarbrød kan toppes med alle slags pålegg, enten det er salt eller søtt. En sikker vinner i matpakka til store og små.

Ingredienser

Antall stykker

Slik gjør du det

  1. 1

    Smuldre gjær i en bakebolle. Smelt smør i en liten kasserolle, tilsett melk og yoghurt og varm blandingen til cirka 30 °C. Hell den lunkne blandingen over gjæren og rør til gjæren er oppløst.

  2. 2

    Tilsett resten av ingrediensene og elt alt sammen til en jevn og smidig deig. Dekk til bollen med et kjøkkenhåndkle. La deigen heve i cirka 45 minutter. Varm ovnen til 250 °C og sett inn et stekebrett på nest øverste rille.

  3. 3

    Hell deigen over på et lett melet bakebord og kna den lett sammen. Rull deigen ut til en pølse og del pølsen i 16 like store emner. Rull hvert emne ut til en bolle og kjevl hver bolle ut til en rund leiv, ca. 0,5 cm tykk. Pass hele tiden på at deigen ikke sitter fast i bakebordet. Prikk brødene med en gaffel, dekk til og la brødene etterheve på benken i ca. 20 minutter.

  4. 4

    Åpne ovnsdøren og dra stekebrettet halvveis ut. Løft et og et brød forsiktig opp fra benken og legg det rett over på stekebrettet, stek 4-5 brød om gangen. Skyv brettet raskt på plass og lukk døren. Stek brødene i 4 minutter.

  5. 5

    Avkjøl polarbrødene på rist under kjøkkenhåndkle. Da holder de seg myke og saftige.

    Tips

    Server polarbrød toppet med Østavind®, agurk og paprika.

Tips

Polarbrødene bør spises ferskest mulig, eller fryses ned straks de er kalde.

Del denne oppskriften: