Pavlova med YT® Vaniljepudding

Pavlova med YT® Proteinpudding Vanilje

0
0
Enkel140 min
Den digge vaniljepuddingen fra YT® kan også brukes som dessert! Prøv denne varianten av pavlova i glass, eller «broken pavlova» som det også kalles.

Ingredienser

Antall porsjoner

Marengs

  • 4 stk
    eggehviter
  • 150 g
    sukker
  • 150 g
    melis

Lemon curd

  • 60 g
    sukker
  • 100 g
    sitronsaft
  • 60 g
  • 1 stk
    eggeplomme
  • 1 ½ stk
    gelatinplater

Slik gjør du det

Marengs

  1. 1

    Sett ovnen på 100 ˚C, over- og undervarme.

  2. 2

    Ha eggehvitene og litt av sukkeret i en bolle og pisk til det begynner å bli luftig. Tilsett deretter litt og litt sukker, og pisk det stivt.

  3. 3

    Fortsett på lav hastighet og tilsett melis. Spre blandingen utover et bakepapirkledt stekebrett og stek i 1,5-2 timer.

Lemon curd

  1. 4

    Smelt smøret i en kjele, ha i sukker og rør sammen.

  2. 5

    Bland inn sitronsaft og eggeplomme. Visp på middels varme til blandingen begynner å tykne. Det er viktig at det ikke blir for varmt, da vil det sprekke!

  3. 6

    Bløtlegg gelatinen i litt vann. Når den er helt myk, ta den ut av vannet og «vri den opp» forsiktig.

  4. 7

    Ta kjelen av platen og ha i bløtlagt gelatin. Rør godt og avkjøl.

Pavlova

  1. 8

    Del jordbær i 4 og skyll jordbær, bringebær og blåbær.

  2. 9

    Bryt opp marengsen i biter. Finn frem glass og legg marengsbiter, YT® Proteinpudding, lemon curd og bær lagvis.

Tips

Hvis du vil spare tid, kan du kjøpe ferdig marengs. 

Del denne oppskriften: