Smørstekte plommer med sitronkrem

Smørstekte plommer med sitronkrem

8
24
Enkel30 min
En smørstekt plommedessert toppet med en syrlig krem med sitron må prøves. Lag gjerne smørkremen før gjestene kommer, så er desserten i boks.

Ingredienser

Antall porsjoner

Sitronkrem

  • 120 g
    sitronsaft (ca. 1,2 dl)
  • 3 stk
    egg
  • 4 stk
    eggeplommer
  • 120 g
    sukker
  • 240 g
    kaldt TINE® Meierismør i terninger

Plommer

Slik gjør du det

  1. 1

    Bland sitronsaft, egg, eggeplommer og sukker i en kjele. Varm opp til ca. 80 °C.

  2. 2

    Ha det deretter over i en blender og kjør blandingen glatt. Kjør så inn smørterninger en etter en. Oppbevar kremen kaldt frem til servering.

  3. 3

    Del plommene i 2. Ta ut steinen. Stek gylne i en stekepanne med sukker og smør. Tilsett kanelstang mot slutten.

  4. 4

    Server plommer og krem med for eksempel nøtter, noen pene urter, hakket melkesjokolade, eller noe annet godt.

Del denne oppskriften: