Berlinerkranser

Berlinerkranser

100
547
Middels40 min
Oppskrift på berlinerkranser - disse søte, små juleklassikere dyppet i knasende perlesukker. Berlinerkranser er hos mange å finne blant de syv slagene til jul. og dermed enda grunn til å glede seg til den koselige høytiden. En porsjon av denne oppskriften gir ca 60 gode Berlinerkranser.

Ingredienser

Antall porsjoner

Berlinerkranser

  • 2 stk
    egg (str M)
  • 2 stk
    eggeplommer
  • 125 g
    sukker
  • 250 g
    TINE® Meierismør (romtemperert)
  • 300 g
    hvetemel

Pensling og dryss

  • 1 stk
    eggehvite
  • 1 dl
    perlesukker

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok eggene i 8-9 minutter slik at de blir hardkokte. Ta ut plommene og mos dem. Bland deretter inn de rå plommene. Tilsett sukker og visp godt. Bland vekselvis inn romtemperert smør og mel (NB! Smøret må ikke smeltes) Sett deigen kjølig i et par timer.

  2. 2

    Sett stekeovnen på 180 °C. Ta fram en stekeplate som du smører eller dekker til med bakepapir.

  3. 3

    Trill deigen ut til tynne pølser, ca. 10 cm. lange. Form dem til kranser med endene i kryss. Legg kransene på stekeplaten. Pensle med sammenvispet eggehvite, dryss på perlesukker.

    Tips

    Er deigen for fast, kan du tilsette en liten spiseskje med vann eller melk, slik at de ikke sprekker så lett.

  4. 4

    Stek kakene lys gule i ca 10 minutter midt i ovnen. Avkjøl på rist. Oppbevar kakene i tett boks.

Tips

Bruk gjerne romtemperert smør som du har ferdigrørt på forhånd. Når kakene er formet til kranser, bør du sette dem kaldt. Kalde berlinerkranser er mye enklere å løfte opp og få dyppet i sammenvispet eggehvite og deretter i perlesukker.

Del denne oppskriften: