![Røkelaks på sprø toast med luftig geiterømme](https://www.tine.no/_/recipeimage/w_160%2Ch_90%2Cc_fill%2Cx_1500%2Cy_1125%2Cg_xy_center/recipeimage/348932.jpg)
Røkelaks på sprø toast med luftig rømme
Enkel•15 min min
Smakfull røkelaks med luftig rømme passer perfekt som forrett, eller til tapaskvelden.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkhalvstekt, fryst baguette
-
1 ssolivenolje
-
½ tssalt
-
3 dl
-
¼ tssalt
-
½ tssitronsaft
-
8 skiverrøkelaks
-
2 stilkerdill , hakket
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 175 °C.
-
2
Kutt baguette i ½ cm tynne skiver. Legg på stekebrett. Ringle olivenolje, og dryss salt lett over. Stek i ovnen i 6-7 minutter til de er gylne.
-
3
Smak til rømme med salt og sitronsaft, og hell over i en kremblåser. Bruk to patroner i kremblåseren. Rist godt på flasken.
-
4
Legg røkelaks på den sprø toasten. Topp med luftig rømme. Pynt med dill.