![Barnas beste julegrøt](https://www.tine.no/_/recipeimage/w_160%2Ch_90%2Cc_fill%2Cx_1500%2Cy_1503%2Cg_xy_center/recipeimage/152.jpg)
Barnas beste julegrøt
Enkel•60 min min
Tradisjonell risengrynsgrøt med sukker, kanel og smørøye smaker ikke bare godt til jul. Det er også fin lørdagsmat.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 ½ dlrisgryn
-
4 dlvann
-
1 tsvaniljesukker
-
1 l
-
1 tssalt
Tilbehør:
-
4 ss
-
4 sssukker
-
4 tsmalt kanel
-
6 dlferdigblandet solbærsaft
Slik gjør du det
-
1
Kok risgryn i vann i ca. 10 minutter.
-
2
Ha i vaniljesukker og spe ut risengrynsgrøten med melk. Kok videre til grøten er passe tykk. Smak til med salt.
Tips
I stedet for vaniljesukker kan du legge i en vaniljestang som du fjerner før servering.
-
3
Server risgrøten med smørøye, sukker og kanel, og et glass god rød saft til.