Cæsarsalat med grillet kylling

Cæsarsalat med grillet kylling

2
12
Enkel15 min
Cæsarsalat er en italiensk klassiker, som er enkel og rask å lage hjemme. Her har vi byttet ut parmesan med salatost og serverer hardkokt egg til, noe som gjør at salaten får et hint av Salat Nicoise, en klassisk salat fra Frankrike.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 4 stk
    egg , delt i fire
  • 1 stk
    romanosalat , i biter
  • 10 stk
    cherrytomater , delt i to
  • 1 stk
    grillet kylling , i biter
  • 1 glass
    artisjokk
  • 220 g
  • 3 dl
    brødkrutonger

Enkel cæsardressing:

  • 1 dl
    majones
  • 1 dl
  • 1 ts
    Dijonsennep
  • 1 stk
    hvitløksfedd , finhakket
  • 1 stk
    ansjosfilet , finhakket
  • 1 ss
    sitronsaft
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok egg i kokende vann, til de er hardkokte, ca. 8 minutter. Skyll i kaldt vann, skrell og del eggene i fire.

  2. 2

    Fordel salat, tomat, egg, kylling, artisjokk og salatost utover et fat.

    Tips

    Du kan bruke gulostterninger eller parmesan om du ikke har salatost tilgjengelig.

  3. 3

    Rør sammen majones, rømme, sennep, hvitløk, ansjosfilet, sitronsaft, salt og pepper til en dressing og drypp over salaten. Server med ekstra salatost og dressing. Topp med krutonger og pepper.

Tips

Prøv TINE® Norsk Salatost Chili&Fennikel om du vil ha et hint av sterkere smak.

Del denne oppskriften: