Caprese
Caprese er en italiensk klassiker som består av mozzarella, tomat og basilikum – fargene i det italienske flagget. En enkel og rask salat som kan nytes alene eller til grillmat, pasta og som en del av buffeten.
Enkel•10 min•4 personer
Ingredienser
- 250 g TINE Norsk Mozzarella
- 800 g tomat
- 1 dl god olivenolje
- 4 ss balsamicoeddik
- 0.25 ts salt og pepper
- 0.5 potte frisk basilikum
Tilbehør
- 4 skive focaccia
- 1 ss TINE® Meierismør
Slik gjør du
1
Del mozzarella og tomater i skiver og legg på fat.
TipsBruk gjerne tomater med forskjellig form, farge og størrelse. Da ser det ekstra lekkert ut.
2
Dryss over basilikum, salt og pepper. Drypp over olivenolje og balsamicoeddik. Server med focaccia med smør.
TipsCaprese oppstod i den italienske regionen Campania. I denne enkle salaten har råvarene mye å si, så bruk modne tomater og en god mozzarella. I tillegg er god olivenolje og balsamicoeddik et must.