Kyllingsalat med ostekrutonger og parmesandressing

Kyllingsalat med ostekrutonger og parmesandressing

0
4
Enkel40 min
Kyllingsalat med reddik, brønnkarse, hjemmelagde ostekrutonger og en fantastisk parmesandressing full av smak.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 2 stk
    kyllingfileter
  • ¼ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • ½ stk
    isbergsalat
  • 1 bunt
    reddik
  • ½ kopp
    brønnkarse

Ostekrutonger

  • ½ stk
    baguette
  • 4 ss
    olje
  • ¼ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 4 ss
    revet parmesan

Parmesandressing

  • 1 stk
    eggeplomme
  • 1 ts
    Dijonsennep
  • 1 stk
    hvitløksfedd
  • 1 ss
    sitronsaft
  • 1 dl
    nøytral olje
  • ½ dl
    olivenolje
  • ¼ ts
    pepper
  • ¼ ts
    salt
  • 50 g
    parmesan

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 200 °C. Krydre kyllingfiletene og stek på begge sider i en varm panne med litt olje til akkurat gjennomstekt. La kjøttet hvile noen minutter og del det i skiver.

  2. 2

    Del baguetten i biter og vend med olje, salt og pepper. Dryss over parmesan og stek gylne i ovnen i ca. 5 minutter.

  3. 3

    Visp sammen eggeplomme, sennep, presset hvitløk og sitronsaft i en bolle. Visp inn oljen i en tynn stråle, først nøytral olje, så olivenolje. Du skal ha en kremet emulsjon, en slags majones. Finriv parmesan og bland inn. Smak til med salt og kajennepepper.

  4. 4

    Riv salat i biter og finsnitt reddiker. Fordel utover tallerkener eller fat. Legg på skiver av stekt kylling, drypp over parmesandressing og dryss med ostekrutonger.

Del denne oppskriften: