Gulrotsuppe med kanel og yoghurt

Gulrotsuppe med kanel og Crème Fraîche

2
33
Enkel30 min
Hjemmelaget gulrotsuppe som er fyldig og god. Kanel og Crème Fraîche gir en spennende smak.

Ingredienser

Antall porsjoner

Slik gjør du det

  1. 1

    Skrell gulrot og løk, og hakk i grove biter. Ha smør i en stekepanne og fres løk og gulrot raskt.

  2. 2

    Ha i korianderfrø og kanelstang og la det surre i 10 minutter. Tilsett vann og grønnsaksbuljong, og kok grønnsakene møre, ca. 5 minutter. Ta ut kanelstangen.

  3. 3

    Press saft fra appelsin og ha i suppen. Kjør suppen glatt med en stavmikser. Suppen skal være ganske tykk. Ta stekepannen av platen og vend inn 2/3 av Crème Fraîche.

  4. 4

    Juster eventuelt konsistensen med ekstra appelsinsaft om ønskelig, og smak til med salt og pepper. Server i en suppebolle med en spiseskje Crème Fraîche på toppen.

Tips

Pynt gjerne med ertespirer. Det lager du selv! Legg grønne tørre erter i vann over natten i kjøleskap. Så ertene i en blomsterkrukke med jord. Sett krukken på en solrik plass inne, og pass på å vanne. Etter en ukes tid har du grønne og smakfulle ertespierer.

Del denne oppskriften: