![Gulrotsuppe med kanel og yoghurt](https://www.tine.no/_/recipeimage/w_160%2Ch_90%2Cc_fill%2Cx_1500%2Cy_1000%2Cg_xy_center/recipeimage/320467.jpg)
Gulrotsuppe med kanel og Crème Fraîche
Enkel•30 min min
Hjemmelaget gulrotsuppe som er fyldig og god. Kanel og Crème Fraîche gir en spennende smak.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 kggulrot
-
1 stkløk
-
1 ssTINE® Meierismør til steking
-
2 tskorianderfrø
-
1 stkkanelstang
-
1 lvann
-
2 stkgrønnsaksbuljongterninger
-
1 stkappelsin
-
300 g
-
¼ tssalt
-
½ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Skrell gulrot og løk, og hakk i grove biter. Ha smør i en stekepanne og fres løk og gulrot raskt.
-
2
Ha i korianderfrø og kanelstang og la det surre i 10 minutter. Tilsett vann og grønnsaksbuljong, og kok grønnsakene møre, ca. 5 minutter. Ta ut kanelstangen.
-
3
Press saft fra appelsin og ha i suppen. Kjør suppen glatt med en stavmikser. Suppen skal være ganske tykk. Ta stekepannen av platen og vend inn 2/3 av Crème Fraîche.
-
4
Juster eventuelt konsistensen med ekstra appelsinsaft om ønskelig, og smak til med salt og pepper. Server i en suppebolle med en spiseskje Crème Fraîche på toppen.