![](/tine-matcup/aktuelt/sporsmal-og-svar-til-arets-oppgave/_/image/de865180-86c8-4ed6-8037-0d61c1060e26:457b35b0557978d18fca00af5098a6e30fa56a78/block-160-90/_G1A9166.jpg)
Spørsmål og svar til årets oppgave
Her finner du svar på alle spørsmål som har kommet inn til årets oppgave, En smak av Italia!
Spm 1: Til pastaen i forretten ser jeg ikke noe Semolina (durum) mel på råvarelisten, er det meningen?
Svar: Vi setter det på råvarelisten
Spm 2: Er det ingen hvitvin tilgjengelig for risottoen?
Svar: Vi setter det på råvarelisten
Spm 3: Det står at det skal serveres kyllingbryst med vingeben i hovedretten. Ser det er omtalt hel kylling i entall i oppgaven, men regner med man kan bestille flere?
Svar: Ja, så mange dere trenger ift porsjonsberegning
Spm 4: I kriteriene til utvelgelsen til semifinale står det at lårene skal brukes til forretten og skinnstekt kyllingbryst med vingeben til hovedretten. Er det da innafor at ikke alle gjestene får vinge?
Svar: Ja, det er innafor, da porsjon går på vekt.
Spm 5: Si at man trenger 3 hele 1-1,4kg kyllinger til å få nok kjøtt av bryst til 10 pers, men 6 lår er jo fort for meget til forretten?
Svar: De skal jo bare benytte lårkjøttet til forretten, restene kan brukes til å koke kraft.
Spm 6: Cannoli lages tradisjonelt med Marsala, og det er nettopp alkoholen i dette bakverket som er hovedgrunnen til at cannoliene har sin spesielle boblete og sprø utside. Fordi alkohol forhindrer glutenstruktur og fordamper raskere enn vann. Men det kommer ikke til å være tilgjengelig noen form for alkoholholdig råvare?
Svar: Vi vurderer å ta med Marsala på råvarelisten, men vi ber om et "Cannoli-inspirert" bakverk, så det MÅ ikke være en tradisjonell Cannolioppskrift. Vi har besluttet å ikke legge til Marsala på råvarelisten.
Spm 7: Cannoli skal også friteres, kommer det til å være frityrer på stasjonene? Eller må dette medbringes?
Svar: Det vil ikke være frityrer på stasjonene, men det kan benyttes ordinære gryter med olje.
Spm 8: I desserten: «holder» det å kun bruke ett av de obligatoriske produktene? Eller er det meningen at man skal velge mellom kremgo eller creme fraiche, og de andre er obligatoriske?
Svar: TINE® Meierismør og Norsk Chevre Naturell Haukeli er obligatorisk, i tillegg til at de må benytte minst ett av disse produktene for å lage chevrekremen: TINE® Kremfløte, TINE Kremgo® Naturell, TINE® Crème Fraîche Original. Vi skal tydeliggjøre det i teksten
Spm 9: Til aperitiffen står det «TINE-produkter som Noizy pære/sitron og Isklar sitron»; er disse obligatoriske? Eller er det bare forslag og alle TINE-produktene er innafor å bruke?
Svar: Vi skal tydeliggjøre teksten, slik at det blir obligatorisk å benytte minst ett av disse produktene.
Spm 10: Er det lov å flambere i den russiske serveringen?
Svar: Nei i år ber vi om transjering til den russiske serveringen.
Spm 11: Skal servitørene også plate til dommerne?
Svar: Ja
Spm 12: Kan egen kaffe medbringes? Står ingen på råvarelisten.
Svar: Vi setter presskannekaffe på råvarelista
Spm 12: Glass til aperitiff og kaffedrikk, er det noe som kan medbringes?
Svar: Ja, det kan medbringes
Spm 13: Konkurransereglene funnet her: https://www.tine.no/tine-matcup/aktuelt/informasjon-tine-matcup burde oppdateres for å favne årets oppgave? Det står for eksempel at det skal næringsberegnes i reglene.
Svar: Beklager, dette er en glipp, vi skal oppdatere reglene til porsjonsberegning.