tine.no

OPPGAVEN I TINE MATCUP i 2024/25

TINE Matcup henter inspirasjon fra Italia og i år skal deltakerne lage treretter med råvarer vi assosierer med Italia og Middelhavet. Bordene skal dekkes til italiensk «fine dining» og både aperitiff og avsluttende kaffedrikk skal få gjestene til å føle seg på den italienske rivieraen. Oppgaven er utarbeidet av NKL og TINE  i samarbeid med årets hoveddommer i semifinalene, Christer Rødseth.

Praktisk informasjon:

  • Informasjon om påmelding til TINE Matcup finner du HER
  • Informasjon om gjennomføringen og konkurranseregler finner du HER
  • Meierikompendiet som brukes i TINE MatCup kan lastes ned HER
  • Mal til innsendelsesoppgaven finner du HER
  • Best practice oppgave fra 2023/24, til inspirasjon for hvordan skrive oppgaven finner du HER
  • Kriterier for utvelgelse av semifinalister kan du lese mer om HER
  • Spørsmål og svar som kommer til oppgaven finner du HER

 

Viktige datoer:

OBS, nytt av året er at vi kun har en dato for påmelding og innsending av oppgave.

  • Påmelding av lag registrereres HER før 27.september 2024
  • Innsendelse av oppgave sendes til tinematcup@tine.no innen 27. september 2024
  • Publisering av semifinalister 7. oktober 20204
  • Semifinaler gjennomføres i uke 45 og 46 på TINE Meierier Kalbakken
  • Finale på Jåttå VGS 7. februar 2024

 

Semifinaler på TINE Meierier Kalbakken

Det vil bli gjennomført fem semifinaler, hvor det kåres en vinner i hver semifinale. Det vil bli kåret en "lucky looser". Den beste 2. plassen i semifinalene får den siste plassen til finalen.  

Semifinalene på TINE Meierier Kalbakken vil bli gjennomført på følgende dager: 

  • Onsdag 6. november
  • Torsdag 7. november
  • Fredag 8. november
  • Tirsdag 12. november
  • Onsdag 13. november

Informasjon om hvilken dag ditt lag skal konkurrere vil komme når semifinalistene er klare. Oppmøte alle dager vil være kl 07:45, konkurranse start kl 08:50 og vi vil være ferdig ca kl 16:00.

 

 

TINE varer Protein Urter Frukt og grønt Tørrvarer TINE Drikke
TINE® Meierismør Kylling - hel Bladpersille Crispy salat Rapsjolje Sunniva® isTe Fersken
TINE® Kremfløte Egg Basilikum Friséesalat Solsikkeolje Sunniva® isTe Lime
TINE® Helmelk 3,5% fett   Salvie Ruccola Maille® Hvitvinseddik Sunniva® isTe Sitron UTEN
TINE® Crème Fraîche Original   Timian Spinat Maille® Rødvinseddik Isklar® Sitron m/kullsyre
Østavind®   Rosmarin Gulrot Maille® Epleeddik Noisy® Fersken, eple og pære
TINE® Norsk Alpeost   Mynte Purre Balsamicoeddik Noisy® ZERO Pære og sitron
TINE® Norsk Salatost Chili&Fennikel   Estragon Sellerirot Mandelsirup Sunniva® Presset Sydtyrol-epler 
TINE® Norsk Salatost Urter&Hvitløk   Gressløk Kepa-løk Hvetemel Sunniva® Presset Eple og Mango
Norsk Chevre Naturell Haukeli     Rødløk Tippo 00 Sunniva® Frukt- og Grønnsaksjuice Eple/Bringebær
TINE Kremgo® Naturell     Sjalottløk Tørr gjær  
      Hvitløk Risottoris  
      Chili Sukker  
      Slangeagurk Melis  
      Klase tomater Vaniljesukker  
      Soltørkede tomater Vaniljestang  
      Aubergine Bruntsukker  
      Squash Honning  
      Sjampinjong Flaksalt  
      Aromasopp Husholdningssalt  
      Rød paprika Malt sort pepper  
      Brokkolini Hel pepper sort  
      Rødbet Rosiner  
      Appelsin Kanel, malt  
      Plomme Kanelstenger  
      Fiken Hel muskattnøtt  
      Sitron Stjerneanis  
      Lime Laurbærblad  
      Grønne oliven uten sten Hasselnøtter  
      Kalamata oliven med sten Mandler  
        Pistasjnøtter  
        Valnøtter  
        Mørk sjokolade  
        Kakopulver  
        Semolina    
        Hvitvin - en tørr riesling  
        Filterkaffe