Karamellpudding
Middels•135 min min
Ingredienser
Antall stykker
Karamell til glasering av formen
-
100 gsukker
-
1 ssvann
Karamellpudding
-
2 dlTINE® Kremfløte . For laktosefri karamellpudding, velg TINE® Laktosefri Kremfløte
-
50 gsukker
-
4 dlTINE® Helmelk 3,5 % fett . For laktosefri oppskrift, velg TINE® Laktosefri Helmelk 3,5 % fett
-
1 stkvaniljestang
-
4 stkegg
Pynt
-
1 ½ dlTINE® Kremfløte . For laktosefri oppskrift, velg TINE® Laktosefri Kremfløte
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 200 °C.
Tips
Bruk over- og undervarme for best resultat.
Karamell til glasering av formen
-
2
Smelt sukker og vann i en kjele på svak varme. Ikke rør i sukkeret før det har smeltet. Øk deretter varmen til middels varme og rør rundt til det smeltede sukkeret får en mørkebrun farge. Hell blandingen i brødformen.
Karamellpudding
-
3
Kok opp fløte, sukker og melk sammen med delt vaniljestang. Avkjøl blandingen.
-
4
Rør forsiktig inn lett sammenvispede egg. Sil blandingen samtidig som du heller den i formen. Sett langpannen i forvarmet ovn på nederste rille, og hell på kokende vann til pannen er 3/4 full.
-
5
Sett brødformen i langpannen og skru ned varmen til 125 °C. La puddingen stå til den har stivnet, ca. 2 timer. Den skal kjennes fast når du trykker lett på den med en vætet skje. Avkjøles minst til neste dag.
Pynt
-
6
Hvelv puddingen på et fat med kant (for at ikke karamellsausen skal renne ut). Pynt med vispet krem eller server kremen ved siden av.