Stikkelsbærpai med marengs

Stikkelsbærpai med marengs

11
86
Enkel120 min
Til syrlige stikkelsbær passer det perfekt med dette søte marengslokket. Har du ikke tilgang på stikkelsbær kan du selvfølgelig bruke andre typer bær, og gjerne en blanding.

Ingredienser

Antall porsjoner

Paiskall:

Fyll:

  • ½ dl
    havregryn
  • 1 l
    rensede stikkelsbær (ca.)
  • 1 ts
    kanel
  • 1 dl
    sukker

Marengs:

  • 3 stk
    eggehviter
  • 1 ½ dl
    sukker

Slik gjør du det

  1. 1

    Bland sammen mel og sukker. Rør inn smeltet smør og til slutt egget. Trykk deigen ut i paiformen, ca. 24 cm i diameter, og prikk deigen med en gaffel. La deigen hvile minst 1 time i kjøleskapet.

  2. 2

    Sett ovnen på 200 °C. Forstek paiskallet i ca. 10 minutter.

  3. 3

    Legg havregryn i bunnen. Bland stikkelsbærene med kanel og sukker og legg dem over havregrynene.

  4. 4

    Stek paien på nederste rille i ovnen i ca. 30 - 35 minutter. Avkjøl.

  5. 5

    Pisk eggehviter stive og vend i sukkeret. Fortsett å piske til en blank marengs. Ha gjerne marengsen i en sprøytepose og sprøyt ut topper over bærene.

  6. 6

    Stek paien midt i ovnen til marengsen har fått fin farge, ca. 10 minutter. Server paien varm eller lunken, gjerne med pisket krem.

Tips

I stedet for hjemmelaget paideig kan du gjerne bruke NÅ ferdig paideig.

Del denne oppskriften: