Ostekaker i glass
Enkel•30 min min
Nydelig og lettlaget ostekake med jordbær og vanilje servert i posrsjonsglass.
Ingredienser
Antall porsjoner
Bunnen
-
5 stkdigestive kjeks
Raske ostekaker med jordbær
-
150 gjordbær
-
4 ssjordbærsyltetøy
-
2 pakker
-
2 ssmelis
-
3 tsvaniljesukker
Slik gjør du det
-
1
Knus kjeks og fordel smulene i bunnen av fire små glass. Vask og del jordbær i biter.
Tips
Kjeks finnes også i glutenfri variant.
-
2
Fordel bærene over kjeksbunnen og legg på jordbærsyltetøy.
-
3
Pisk kremost sammen med melis og vaniljesukker til en glatt krem.
Tips
Bytt gjerne ut vaniljesukkeret med frøene fra en vaniljestang (del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene med en skarp kniv). Det gir fine små prikker i kremen.
-
4
Fordel ostemassen over jordbærene. Strø litt knust kjeks på toppen og pynt med jordbær.
-
5
Sett ostekakene kaldt før servering. De kan gjerne lages dagen før servering, men pynten venter du med til rett før servering.